Сенатор Майкъл Бенет се очаква да спечели преизбирането си в Аризона, побеждавайки републиканеца Джо О’Ди и запазвайки ключово място на бойното поле в ръцете на демократите, докато партията се бори да запази контрола над Сената. Според резултатите при преброяване на 60 процента от очакваните гласове, демократът води с 56 на 42 процента, пише The Washington Post.

Междувременно кандидатите за губернатори на Демократическата партия в два щата влязоха в историята, като Уес Мур се очаква да стане първият чернокож губернатор на Мериленд, а Маура Хийли се очаква да стане първата жена и първият открито ЛГБТК губернатор на Масачузетс, отбелязва вестникът.

Изборите вече са затворени в около три дузини щата, като предварителните резултати започват да постъпват. Един от тях е Джорджия - където сенатор Рафаел Г. Уорнък и републиканецът Хершел Уокър са в близка надпревара, която ще помогне да се определи коя партия контролира Сената - както и в ключови щати като Флорида, Пенсилвания, Охайо, Ню Хемпшир, Аризона, Мичиган и Тексас.