Убийцата на Владлен Татарски Даря Трепова, която бе задържана от руските власти във вторник, направи пълни самопризнания за покушението в рамките на предварителния разпит при ареста й, показва видео, публикувано от Министерството на вътрешните работи на Русия.

Според Националния комитет за борба с тероризма на Русия, убийството на военния кореспондент Владлен Татарски е било планирано от специалните служби на Украйна с участието на поддръжници на Алексей Навални, каквато е била Дария Трепова.

Междувременно в руските опозицинни издания излезе интервю с Дмитрий Рилов, мъж на задържаната, който отдавна е в емиграция.

По думите му, "не е имала никаква представа“ какво е предназначението на бюста. Тя е смятала, че статуетката е необходима за "някои други секретни неща“.

"Доколкото знам, трябваше да се предаде този бюст, в който имаше нещо. Мислех, че е електронно устройство, не знам какво е, но със сигурност не експлозив. Говорихме за това поне два пъти“, заяви той.

Според Рилов, заедно с Трепова е бил задържан неговият познат Дмитрий Касинцев, в чийто апартамент Трепова се е опитала да се скрие. Съпругът твърди, че последно я е видял миналото лято.