Въпросът за контранастъплението на Въоръжените сили на Украйна е затворен. Украинците обаче ще видят, когато започне настъпателната операция започне. Това подчерта секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Олексий Данилов в ефира на телемаратона, предава РБК-Украйна.

Киев не изключва, че с подобряването на времето руските войски може да започнат настъпление. Въпреки това украинските военни продължават да се подготвят за освобождаване на завзетата територията.

Данилов подчерта, че планът за контранастъпление е достъпен за ограничен брой хора, така че подробностите за времето и мястото на началото са затворени. Той допълни, че с такава информация разполагат не повече от 3-5 души.

"Когато започне, ще видите всичко. Ще разберем, че е започнало това, което очаквахме. Къде, кога, кога - този въпрос днес е абсолютно затворен. Имайте предвид това“, каза Данилов.

Секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана отбеляза също, че напоследък доставките на оръжия са се ускорили. Този аспект се отразява и на подготовката за контранастъплението.