Светът не трябва да прави никакви компромиси с Русия, в противен случай ще получи срамен мир и нова война с руския Четвърти райх. Това предупреди секретарят на Съвета за национална сигурност на Украйна Олексий Данилов в публикация в социалната мрежа Facebook, цитирана от РБК-Украйна.

Сравнявайки руския президент Владимир Путин с Адолф Хитлер, Данилов отбеляза, че ако светът продължи да се "ръкува“ с него и избере "срамен мир", в бъдеще ще получи "нова война с руския Четвърти райх".

"Историята учи: никаква пълна и безусловна капитулация пред агресора. Оставете Третия райх в границите до 1941 г. с анексираните и окупирани територии на Австрия, Чехословакия, Полша, Франция. Поканете Хитлер в ООН на заседание на Съвета за сигурност. Легитимирайте фашисткото правителство и възстановете обичайния бизнес с доставчиците на Вермахта. Оставете разрушените градове, геноцид, терор, изтезания, хиляди убити хора, включително стотици невинни деца, съсипани съдби... и продължете да стискате ръката на Путин на различни срещи на върха, срещи и преговори“, написа Данилов.