Съпругата на говорителя на руския президент Владимир Путин бе залята с критики след изтичане на видео от лятната й почивка в Гърция, на което тя танцува сиртаки и чупи чинии в таверна на един от островите в южната ни съседка, пише Daily Mail.

Бившата олимпийска фигуристка и модел Татяна Навка, 47-годишна, родена в съветска Украйна, е омъжена за Дмитрий Песков, 54-годишен, говорител на руския президент Владимир Путин и заместник-ръководител на неговата администрация в Кремъл.

Навка, след като получи лавина от негативни коментари, изтри видеото от Instagram.

Видеото е заснето, докато тя е била на почивка първо в Турция, а след това е заминала за гръцки курорт, пише таблоидът. Руски и украински критици описаха поведението й като "неподходящо“ в момент, когато в Украйна има война и загиват хиляди войници и цивилни.



Мнозина не можеха да повярват, че съпругата на Дмитрий Песков се държи толкова непринудено в страна, която открито подкрепя Украйна и която Путин определи като "неприятелска“.

"Съпругата на висш държавен служител трябва да се държи по-скромно. Нейната позиция не предполага ли това? Тя е със същия ранг, като първата дама на страната“, се казва в критиката.

Мнозина коментираха яростно как тя е била пусната да влезе в Гърция - страна-членка на ЕС.

"Съпругът ви Песков, дългогодишният говорител на Путин, ли снимаше всичко?“, "Защо не сте в Крим?“, "Как взехте виза за ЕС?“, питат потребители в социалните мрежи.

Не е известно дали Дмитрий Песков прави компания на жена си.

Превод и редакция: Иван Христов