Американският режисьор Стивън Спилбърг е помогнал на президента на САЩ Джо Байдън да подготви реч за събитие в чест на 80-ата годишнина от десанта на съюзниците в Нормандия. Това съобщи Daily Mail, позовавайки се на свой източник.

Статията озаглавена "Спасяването на редник Байдън: Стивън Спилбърг помогна в подготовката на Джо за речта му в чест на 80-ата годишнина от десанта на съюзниците в Нормандия", че Спилбърг е бил в стая в хотел Intercontinental в Париж сутринта, преди Байдън да изнесе речта си. По това време президентът на САЩ е повтарял думите от речта си, се посочва в статията. Съобщава се също, че Спилбърг работи с Националния комитет на Демократическата партия по стратегия за други събития, в които участват Байдън и партийни служители.

Белият дом не е отговорил на Daily Mail защо холивудският режисьор е присъствал на събитието и дали е получил някакво възнаграждение.

По-рано, на 28 април, стана известно, че режисьорът Стивън Спилбърг е участвал в разработването на стратегия за президентската кампания на Байдън. Според NBC News Спилбърг е дългогодишен поддръжник на Байдън и участва активно в срещи с организаторите на Националната конвенция на Демократическата партия като част от събитието през август.