Началник на железопътната гара в Лариса, който бе арестуван в сряда във връзка с влаковата катастрофа близо до Темпе, довела до смъртта на най-малко 46 души, получи срок до събота да подготви защитата си, съобщава електронното издание на атинския ежедневник Kathimerini.

59-годишният мъж се яви пред следовател в град Лариса, където му бяха повдигнати обвинения за нарушаване на безопасността на транспорта, поясни неговият адвокат пред журналисти пред съда.

Очаква се да му бъдат повдигнати и обвинения за убийство по непредпазливост и нанасяне на телесна повреда по непредпазливост (чл. 291 от НК).

"На човешко ниво той е съсипан. Той разсъждава върху случилото се и не може да понесе тежестта на отговорността. Все пак я приема. Но е важно да не пропуснем гората заради дърветата. И тук има "гора“ от отговорности“, добави той.

"Вярвам, че правосъдието ще си свърши работата много добре“, заключи защитникът на обвиняемия.

Началникът на жп гарата в Лариса бе арестуван в сряда, докато властите проучваха обстоятелствата, довели до сблъсъка на пътническия влак, пътуващ за северния град Солун, с друг, товарен влак, идващи в обратната посока по същия коловоз.