Лидерът на основната гръцка опозиционна партия СИРИЗА Алексис Ципрас посети мястото на влаковата катастрофа в Темпейската долина, заявявайки, че "това са моменти на дълбока болка и скръб, изображенията, които видях, бяха шокиращи“, съобщава електронното издание на атинския ежедневник Kathimerini.

"Преживяваме невъобразима трагедия с десетки убити и изчезнали, сред които много млади хора, за съжаление. Не бих искал да говоря за отговорности в този момент, когато все още броим загиналите и скърбим. Ще говорим за всичко това след време. Просто искам да изразя подкрепата си към семействата на жертвите и пожеланията си за бързо възстановяване на ранените“, подчерта Ципрас.

След посещението си на мястото на инцидента той отпътува за университетската болница в Лариса, за да бъде информиран за състоянието на пострадалите при сблъсъка.

Ципрас, придружен от кмета на Лариса Апостолос Калоянис, ще отиде на централния площад на града, за да дари кръв в кампания, която се провежда за покриване на нуждите на ранените.