Черногорският премиер Милойко Спаич не се е появил навреме за среща с българския президент Румен Радев в Подгорица, съобщи черногорското издание "Виести". Водената от държавния глава делегация е напуснала сградата след като е изчакала няколко минути.

Официалното посещение на Радев в Черна гора започна вчера с тържествена церемония пред президентския дворец "Плави дворац". Радев и съпругата му Десислава Радева бяха посрещнати в столицата от президента Яков Милатович.

"С посолството на България е договорено срещата да се проведе в приемната в сградата на правителството от 17:00 часа, тъй като премиерът Милойко Спаич имаше голямо желание да се срещне с президента Радев въпреки натоварения дневен ред. По-ранната среща на премиера с голямата туристическа компания, германската TUI, продължи три минути повече от предвиденото, а делегацията на президента на България Румен Радев напусна сградата на правителството след четири минути чакане", са съобщили от черногорското правителство пред медията.

Срещата е трябвало да се проведе в същата приемна зала, където са проведени разговорите с представители на германската компания. Причината за забавянето е, че "помещението трябвало да се подготви за следващата среща".