Няколко граждани на Черна гора са арестувани в Подгорица по подозрение, че работят за руското разузнаване, съобщава електронното издание на вестник Vijesti, като се позовава на източници.

Акцията на Агенцията за национална сигурност е проведена по разпореждане на Специализираната държавна прокуратура. По данни на изданието, един от арестуваните е работил за руското разузнаване повече от десетилетие и е част от по-широка група, известна на черногорските органи. Твърди се, че арестуваният е служител в държавната администрация на страната.

Същите източници посочват, че днешната акция е само началото на поредица от акции по разкриване на сътрудници на чужди разузнавания. Към настоящия момент обаче черногорското разузнаване запазва мълчание по въпроса.

Като част от акцията на Агенцията за национална сигурност и Специалния полицейски отдел са извършени претърсвания на няколко места в Подгорица и околностите, по време на които, според източника, са намерени предмети "от интерес за разследването“.

Друг събеседник на Vijesti на свой ред заявява, че проведената акция е част от международно разследване и че сред арестуваните има руски граждани.