Министерството на външните работи на Черна гора обяви шестима дипломати от посолството на Руската федерация за персона нон грата, съобщава местният вестник Vjiesti.

В съобщение в социалната мрежа "Туитър“ външнополитическото ведомство в Подгорица обяснява, че решението е взето "заради дейности, които са "в противоречие с Виенската конвенция за дипломатическите отношения и отношенията на взаимно уважение между двете държави“.

През март, април и август тази година Министерството на външните работи на Черна гора изгони шестима руски дипломати, припомня изданието.

На свой ред от Министерството на външните работи на Руската федерация обещаха "подобаващ отговор“ на решението на управляващите в Подгорица, предаде ТАСС. 

По-рано днес при специализирана акция властите в балканската страна извършиха арести на "няколко души“ по подозрение в шпионаж в полза на Русия. Източници на изданието уточниха, че днешната акция е само началото на поредица действия по разкриване на сътрудници на чужди разузнавания.