Въоръжените сили на Украйна са напреднали от 250 до 700 метра в Бахмутско направление, в същото време руснаците търпят загуби. Това обяви говорителят на Източната групировка на ВСУ Сергей Череватий в ефира на телемаратона, предава РБК-Украйна.

По Бахмутското направление продължават позиционните боеве, но украинските военни продължават да контраатакуват, където е възможно.

"По фланговете преминахме от 250 до 700 метра, изтласквайки врага. Едновременно с това му нанасяхме загуби – 66 нашественици бяха унищожени, 83 бяха ранени, 3 бяха пленени“, поясни Череватий.

Украинските военни са унищожили и две бойни машини на пехотата на противника, две бойни машини на ВДВ, един бронетранспортьор, две самоходни минохвъргачки "Нона“, гаубица Д-30, противотанкова ракетна система и полеви склад за боеприпаси.

Руските сили също се опитват да контраатакуват, но безуспешно. През изминалото денонощие е имало само три сблъсъка край Бахмут. Освен това руснаците са нанесли 249 удара по украински позиции с различни видове артилерия и са извършили два въздушни удара.

Череватий отбеляза, че украинските войски използват всички свои сили и ресурси, предоставени от партньорите, а също така се възползват от всяка грешка на противника.