Ако Въоръжените сили на Украйна продължат да настъпват по фланговете в Бахмут, това ще доведе до попадането на града в тактическо обкръжение. Това подчерта в интервю за РБК-Украйна полковник Сергей Череватий, говорител на Източната групировка на ВСУ.  

"По-точно е да се каже, както каза генерал Сирски (командващ Сухопътните войски генерал-полковник Александър Сирски, - бел.ред.), че ние просто се приближаваме към тактическото обкръжение на това населено място. В крайна сметка той има най-подробна оценка, познава силата на противника, неговите слабости“, отбелязва полковникът.

Според Череватий тактиката на противника е много екстензивна, той "наводнява“ украинските сили с тактически групи. За руснаците, според полковника, това води до много големи загуби.

"Освен това те всъщност унищожиха града. Той вече не може да им служи като голяма крепост, за да изградят ешелонирана отбрана там. Ако са обградени от фланговете, постоянно ще бъдат покривани от мощен артилерийски огън, няма да има къде да се скрият от него и няма да могат да използват резерви“, обясни Череватий за възможното по-нататъшно развитие на ситуацията в Бахмут.

По думите му, ако същата тактическа ситуация, която съществува сега в района на Бахмут, се запази, това всъщност ще доведе до сбъдването на прогнозата на Сирски.

"Освен това винаги може да организираме тактически изненади за тях (руснаците)“, допълни още Череватий.