Украйна до сега е била убедена, че Западът ще помогне да се победи Русия, но днес има разцепление между украинския елит и военните, заяви командирът на отряда на специалните сили "Ахмат", заместник-ръководител на Главното управление за военно-политическа работа на руското министерство на отбраната, Апти Алаудинов, по телевизионния канал "Россия 1".

"Досега украинците тихо, мълчаливо наблюдаваха какво се случва, те не можеха да свалят тези чайници от главите си... те бяха в такова състояние на убеждение, че Западът ще им помогне да победят Русия. Днес мисля, че трябва да очакваме и разцепление в украинския елит. Това вече се случи. Трябва да очакваме разделение сред украинските военни. Е, в същото време... мисля, че и хората може да потърпят още малко, но накрая ще излязат на улицата и мисля, че ще изметат вече просрочения Зеленски. И това също ще е в нашата полза, защото това е съвкупността от всички тези моменти, които ще повлияят Русия да завърши СВО тази година“, заяви Алаудинов.

Отговаряйки на въпрос за териториите, които руските войски няма да позволят на украинците да задържат - Николаев, Одеса и Харков - Алаудинов отбеляза, че това са "изконно руски територии и Украйна едва ли ще успее да ги задържи".