Град Часов Яр в Донецка област е под пълен контрол на украинските въоръжени сили, но руските войски се опитват да унищожат града с управляеми авиационни бомби ФАБ. Това заяви в ефира на информационнния Телемаратон подполковник Назар Волошин, представител на оперативно-стратегическата група войски "Хортица“, предава УНИАН.

Според него ситуацията на източния фронт се е влошила донякъде през последните дни, но все още няма значително изостряне на ситуацията.

"В зоната на отговорност на нашата оперативно-стратегическа група войски "Хортица“ най-горещите направления сега са Бахмутско и Авдеевско, където вражеската авиация и вражеската армия не престават да се опитват да продължат да щурмуват позициите на нашите защитници“, обясни Волошин.

Говорителят добави, че руснаците използват артилерия, танкове, различни дронове, както и авиация за нанасяне на удари с управляеми бомби.

"Врагът с всички средства се опитва да постигне целта си – да достигне административните граници на Донецка област“, ​​добави Волошин.

Той отбеляза, че обстановката в района на бойните действия остава тежка, но контролирана от ВСУ.

"Сега врагът натиска в по-голямата си част около град Часов Яр в района на Донецк, подчертава Волошин .

Говорителят отбеляза, че руснаците използват своето предимство във въздуха, наличието на ракети с голям калибър и боеприпаси, опитвайки се да извършват щурмови операции. По-специално, щурмовите групи се движат с бойни машини на пехотата и атакуват с подкрепата на разузнавателни и атакуващи дронове.

"Сега също врагът бомбардира град Часов Яр с управляеми въздушни бомби, като същевременно унищожава гражданска инфраструктура“, заяви Волошин.

Както отбеляза говорителят, инфраструктурата се унищожава по такъв начин, че да се разруши абсолютно всичко.