Черноморският флот на Руската федерация е отразил атака с безпилотни апарати срещу пристанищния град Севастопол в ранните часове на деня, предава ТАСС.

Губернаторът на Севастопол Михаил Развожаев съобщи за атаката в своя Telegram канал, като увери, че всички служби за в готовност за контрадействия и "запазваме спокойствие“. По-късно Развожаев уточни, че силите за противоподводна и диверсионна отбрана са унищожили един дрон, друг се е взривил сам. Няма повредени обекти в града, поясни още губернаторът в канала си в Telegram.

"Днес, от 03:30 ч. сутринта, бе направен опит за атака на Севастопол. Според текущата ситуация: един дрон е унищожен от силите за противоподводна и диверсионна отбрана, вторият се взриви сам. Всичко се случи на външния рейд, няма повредени обекти. Сега градът е спокоен. Но всички сили и служби са в готовност", написа губернаторът.

Севастопол е основната база на Черноморския флот на Русия. През последните месеци имаше няколко опита за атака с дронове, като последният е от 22 март.