Ракетен удар е поразил сграда на хотел в центъра на Херсон, в който са били настанени представители на новата администрация на едноименната област и медийни служители, предадоха руските медии, според които атаката е извършена от украинската армия.

Кореспондент на ТАСС съобщава, че в резултат на удара има загинали и пострадали, но към настоящия момент броят им не се уточнява. В сградата е имало и представители на средствата за масова информация. 

"Администрацията на Херсонска област съобщава, че днес около 05:30 сутринта украински въоръжени формирования са нанесли ракетен удар по сградата на хотел Play Hotel by Ribas, в която е имало представители на медиите“, се казва в Telegram-канала на администрацията. 

Позовавайки се на източник от спешните служби, РИА Новости на свой ред съобщи, че ударът е нанесен от ракетната система за залпов огън HIMERS и също потвърди за жертви. Според събеседник на агенцията украинските сили са нанесли удар в 5:30 часа местно време. Ракетите са поразили хотела, който "всъщност е в центъра на Херсон“. По думите му в сградата са пребивавали цивилни и не е имало оръжия и военна техника.

Агенция Укринформ информира, че през изминалото денонощие Въоръжените сили на Украйна "унищожиха 57 руски окупанти и 30 вражески машини" в Херсонска област.