В понеделник сутринта Русия нанесе нова ракетна атака срещу Киев. Според украинските въоръжени сили системите за противовъздушна отбрана на страната са прехванали две балистични ракети, изстреляни от територията на Крим, и двете насочени към центъра на Киев.

В същото време Kyiv Post, позовавайки се на свои източници в Службата за сигурност на Украйна, твърди, че и двете руски ракети са били насочени към офисите на СБУ.

"Според източници на Kyiv Post, ракетите са били насочени към помещенията, където се намират високопоставени служители на СБУ“, пише изданието.

Днес, 25 март, Украйна празнува Деня на Службата за сигурност на Украйна.

Сутринта в Киев прозвучаха поредица от експлозии - почти веднага след обявяването на предупреждението за въздушно нападение. Командващият ВВС на Въоръжените сили на Украйна Николай Олешчук заяви, че руснаците са атакували Киев с две балистични ракети от Крим, които, според твърденията на Украйна, са свалени преди да ударят целите си.

Според градоначалника на Киев Виталий Кличко, в резултат на нападението не е имало удари в многоетажни жилищни сгради. Все още няма и пострадали. Има седем известни жертви, двама от които са в болница. В резултат на падащи отломки е повредена многоетажна нежилищна сграда; спасителите продължават да разчистват развалините.