Както съобщи основателят на частната военна компания (ЧВК) "Вагнер“ Евгени Пригожин тази сутрин, цялата територия на източния бряг на река Бахмутка в Бахмут вече е под контрола на руските части. В същото време Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) продължават активните си действия за запазване на комуникациите с Часов Яр и Константиновка, където в момента се оборудват нови позиции и се прехвърля жива сила, пише "Рибар“ в сводката си за военните действия в най-горещата точка от руско-украинската война към обяд на 8 март.

Съгласно информацията на Telegram-канала, продължават боевете и в южните покрайнини на града край улица "Независимост“, както и на югозапад край кооперация "Лесное“ и стелата на МиГ-17.

В същото време украинското командване продължава частично да изтегля войските от града по черни пътища под постоянен артилерийски обстрел и въздушни удари, се отбелязва в материала.

От околностите на Богдановка, Красное, Хромово украинските десантни отряди продължават опитите си за контранастъпление да запазят сухопътния коридор от Бахмут до Часов Яр и Константиновка.

Според информацията на "Рибар“, в околностите на Никифоровка и Минковка са създадени допълнителни укрепления, както и изкопани окопи и траншеи. Строителни материали се доставят ежедневно в района на Славянск и Краматорск.

На видеото можете да видите ситуацията в Северск – град северно от Бахмут, където също се очаква руско настъпление "за изравняване на фронта“ след евентуален успех на юг.

Според описанията на украинския патрул, това е "ад“. Вече много от сградите няма прозорци, улиците са разбити, а предвоенното население от над 11 хиляди души е изчезнало напълно.