Бурята "Елиас“ връхлетя няколко части на Гърция с проливни дъждове, гръмотевични бури, градушка и светкавици, предава държавната информационна агенция на южната ни съседка – ANA-MPA.

Всички училищa в община Ксилокастро останаха затворени във вторник по заповед на кмета на града.

Проливен дъжд и градушка създадоха проблеми в регионалната мрежа на Епир, както и по централните пътища на Трикала.

Според meteo.gr (National Observatory of Athens) интензивни явления се очакват през останалата част от деня района на Йонийско море, западните и централните райони на страната, Пелопонес, Тесалия и Епир. В някои райони ще има градушки, главно в Западна Гърция и централната част на Йонийските острови.

Областите, в които ще падне най-много дъжд, са Кефалония, Лефкада, Айтолоакарнания, Евритания, Фокида, Фтиотида, Илия, Ахая, Коринтия и от късния следобед - Кардица и Трикала.

В сряда времето ще се влоши най-вече в централните, източните и южните части на страната. Интензивността на валежите се очаква да бъде най-голяма в източната и южната част на Тесалия, на Евбея, Спорадските острови, централните и източни части и Пелопонес, особено в централните и северните части, където се очаква да паднат най-големи количества дъжд.

Регионите, които ще бъдат засегнати, включват префектура Атика и град Атина. Дъждове и бури ще се очакват и на няколко острова в Егейско море и Крит, особено в префектура Ханя.