В четвъртък (13 юни), вечерта в Букурещ е обявен червен предупредителен код за градушка. Бурята и опустошителните важежи са предизвикали редица промени в транспортния сектор, като някои полети от летищата в Букурещ са били пренасочени към България, пише The Romania Journal.

Окръзите Горж, Долж и Мехединци са били под същия режим на предупреждение в четвъртък вечерта. Бурята, която е продължила само 15 минути, е опустошила Дробета-Турну Северин. В Крайова са затворени парковете, а движението на трамваите е спряно. Буря е имало и в Клуж-Напока, където вследствие на голямото количество вода се е срутил таванът на търговски център.

Силната буря е ударила с пориви на вятъра от 70 до 90 км/ч, и Букурещ. Метеоролозите са установили, че явленията са били по-интензивни в северната и северозападната част на града.

Според BoardingPass, сайт, специализиран в авиационни новини, поради неблагоприятните метеорологични условия в района на летище "Анри Коанда" (Отопени) в Букурещ, полетите на HiSky H4256 Тимишоара - Букурещ и Arkia IZ1295 Тел Авив - Букурещ вечерта на 13 юни 2024 г. са пренасочени към летища в България. "Двата самолета, които кацнаха на летищата в България, ще бъдат презаредени с гориво и след това ще летят до летище "Анри Коанда" (Отопени) в Букурещ", посочва румънската медия.