Граничната полиция в румънския град Калафат откри около 40 килограма метамфетамин в камион, управляван от български гражданин, съобщава телевизионният канал Digi24, като се позовава на прессъобщение от съответната институция.

В разпространения текст се уточнява, че на 23 май около 01:30 часа местно време (съвпада с българското време) на ГКПП "Видин-Калафат“ се явил 52-годишен български гражданин, управляващ товарен автомобил. Пътувал е за Германия и е превозвал стъкло, според представените документи. При проверката обаче граничните полицаи съвместно с българските си колеги открили в кабината, скрити в тапицерията, няколко пластмасови кутии, съдържащи твърдо вещество под формата на кристали.

Полицията в Крайова е била уведомена и след инвентаризацията са открити 40 пластмасови кутии, съдържащи общо около 40 килограма наркотично вещество на стойност около осем милиона леи. Българинът е задържан и е разследван за международен трафик на наркотици. По-късно съдът в Долж е разпоредил оставането му в ареста за срок от 30 дни.