Българин е убит при спор в апартамент в Мюнхен. Разследващите предполагат, че един от двамата, присъстващи на спора е извършител на престъплението, но все още не могат да докажат кой е извършителят, се посочва в доклад на полицията публикуван на Polizei.bayern.

В понеделник, 19.06.2023 г., около 01.00 ч. в апартамент в жилищен блок са се намирали трима души (една жена и двама мъже на възраст от 21 до 32 години, всички български граждани, живеещи в Мюнхен), се посочва в съобщение на полицията, цитирано на сайта Polizei.bayern.

Те са се скарали по все още неизяснени причини. При свадата 32-годишният мъж е с прободни рани с опасност за живота. След това 31-годишният мъж подал сигнал в Спешна помощ.

Полицията незабавно е информирана от Спасително-контролния център и службите за спешна помощ и полицаите са отпътували към мястото.

Жената и 31-годишният мъж са арестувани в апартамента. Пострадалият е откаран в болница от спешния лекар с прободна рана с опасност за живота, където по-късно е починал.

"Мюнхенската криминална полиция незабавно започна разследване на място и извърши интензивна криминалистична работа в апартамента. В апартамента е открит ножът от евентуалното убийство. Няколко жители в засегнатата жилищна сграда и в къщи в непосредствена близост също са разпитани", се посочва в доклада.

Арестувани са 21-годишният и 31-годишният. Точната последователност от събития и евентуалното индивидуално участие на двамата лица в момента са обект на разследване, което се води от Комисарство 11 (Убийства).

По-кусно двамата заподозрени са освободени.