"Грешка на шофьор на микробус с български номера в Констанца прати трима в болница, единият е тежко ранен", пише stirileprotv.ro, а телевизионният канал PRO TV показа репортаж от инцидента в централната си емисия. 

Тежка катастрофа в нощта от понеделник срещу вторник в Констанца. Трима мъже са откарани в болницата, след като микробусът, в който били, се блъснал силно в ограда. Твърди се, че шофьорът е загубил контрол над волана заради скоростта и мокрия път.

Според очевидци водачът на микробуса се е движел с превишена скорост по улицата, като заради мокрия път, е изгубил контрол над волана и бусът е поднесъл. Последвал брутален сблъсък в оградата на централата на жандармерията в Констанца. 

Возилото с български номера първо се е ударило в дърво, а оттам е рикоширало. На място са отишли няколко екипа на полицията и спасителната служба, които са оказали първа помощ на тримата мъже. 

Пострадалите са с множество травми и са откарани по спешност в болница. Един от тях е в тежко състояние. Имената на ранените не се съобщават.

"Бяхме помолени да се намесим при пътнотранспортно произшествие в община Констанца. Отидохме на място със специална противопожарна кола и два екипа за първа помощ. Тримата пострадали бяха прегледани и по-късно транспортирани до Окръжна болница в Констанца за пълни медицински изследвания“, каза Ана-Мария Стойка, говорител на областния Испекторат за извънредни ситуации (ISU), цитирана от Antena3 CNN

"Единият от пациентите е с тежка травма на главата, другият е с травма на долен крайник и лумбален гръбначен стълб, а третият - с травма на горен крайник", съобщиха за медията от лечебното заведение. 

Полицията вече е образувала наказателно производство за умишлена телесна повреда и се изяснява кой е бил зад волана, както и всички обстоятелства около инцидента.