Броят на загиналите в резултат на катастрофата на военен самолет Су-34 в жилищния район на курортния град Ейск в Краснодарския край се увеличи до 13 души, разчистването на развалините на мястото на произшествието е завършено. Това съобщиха за ТАСС от пресслужбата на Министерството на извънредните ситуации на Руската федерация.

"Спасителите приключиха отстраняването на отломките. По време на спасителните операции бяха открити телата на 10 загинали. Така общият брой на жертвите стана 13 души, включително три деца. 19 души са ранени", каза говорител на министерството.

68 души са били спасени по време на операцията. "Благодарение на професионалните, компетентни и бързи действия на противопожарните и спасителните звена, 68 души бяха спасени по време на издирвателно-спасителната операция в Ейск, включително с помощта на стълби, повече от 360 бяха евакуирани“, уточниха от Министерството на извънредните ситуации .

Вечерта на 17 октомври бомбардировач Су-34 падна в жилищен район на Ейск. Според Министерството на отбраната причината е запалване на един от двигателите по време на излитане. Разлятото при катастрофата гориво се е запалило, огънят е обхванал многоетажна жилищна сграда, в резултат на което е тръгнал пожар от първия до деветия етаж. Пилотите са катапултирали. Руският президент Владимир Путин възложи да се окаже цялата необходима помощ на засегнатите от бедствието.