Броят на загиналите при срутване на висящ мост в Индия нарасна до 134, сред които и деца, предава Reuters, като допълва, че местните власти са започнали разследване на една от най-смъртоносните катастрофи в страната през последните 10 години.

Кадри точно преди инцидента показват група млади мъже, които правят снимки, докато други се опитват да разклатят моста. Секунди по-късно въжетата на моста се късат и десетки хора падат във водата.

Полицията в западния щат Гуджарат, където се случи трагедията, образуваха наказателно дело срещу отговорните за обновяването, поддръжката и управлението на моста. Правителството сформира петчленен разследващ екип.

Представители на месните власти разкриха пред агенцията, че отвореният за преминаване мост не е има издаден сертификат за годност след приключване на ремонта му миналата седмица.

Уточнява се, че мостът на язовир Мачу в Морби е бил затворен през последните две години. Повече от 500 души, включително деца, са били на моста по време на срутването.Най-малко 350 души са паднали в реката след инцидента, поясниха местните власти.

Премиерът Нарендра Моди нареди да бъде предоставена цялата необходима помощ. Той също така инструктира да се отпуснат 200 000 рупии (около 4770 лева) на семействата на загиналите и 50 000 (около 1200 лева) на ранените.

Според местните власти оказването на помощ е било затруднено от силното течение на реката, както и нощните условия. На място са били изпратени екипи от пожарникари от Морби и околните градове.