Зимният циклон, който обхвана голяма част от територията на САЩ, е отнел живота на най-малко 63 души, съобщава американският телевизионен канал NBC News, като се позовава на докладите на официалните власти в страната.

Само преди ден властите потвърдиха смъртта на 37 души. След това се появиха нови съобщения за нови жертви в резултат на лошото време.

Кметът на Бъфало, щата Ню Йорк, Байрън Браун официално потвърди седем нови смъртни случая във вторник. Той отбеляза, че последната буря е "най-лошата от всичко, което градът е виждал през последните 50 години“.

Той призова гражданите да не излизат от домовете си и да не се опитват да преминават с автомобилите си през снежните преспи.

 "Имаме нужда хората да продължат да бъдат търпеливи, да стоят далеч от пътищата. Веднага щом можем, ще премахнем забраната за шофиране в град Бъфало“, увери Браун.

От миналия петък насам по-голямата част от САЩ бе ударена от силна зимна буря, която донесе мощни ветрове и снеговалежи. На места температурите паднаха до под 40 градуса по Целзий.