През март 38% от всички атаки на руската армия на фронтовата линия са проведени в югозападната част на Донецк, но въпреки това силите на Москва не са постигнали значителен напредък в областта. Това се казва в доклад на Министерството на отбраната на Обединеното кралство, резюме от който е публикуван в социалната мрежа Х.

Броят на съобщените руски атаки през фронтовата линия през март 2024 година е с 9% по-нисък в сравнение с февруари 2024 година: те са намалели от 2340 на 2120, се казва в доклада на британското разузнаване.

По данни на военните на Лондон регистрираните атаки на Авдеевско направление възлизат на една трета от всички офанзиви през февруари, когато градът бе превзет, но са паднали до една четвърт през март.

В същото време броят на регистрираните руски атаки в югозападната част на Донецк се увеличи от 721 през февруари на 806 през март, което представлява 38% от всички атаки на фронтовата линия.

"Въпреки тези усилия Русия не е постигнала значителен напредък в района и продължава да оспорва малки селища, включително Новомихайловка, Георгиевка и Урожайное“, отбелязват от британското военно ведомство.