Плановете на Руската федерация да създаде две нови армии още през тази година ще се сблъскат с липса на нова техника и проблеми с инфраструктурата. Това се казва в ежедневния бюлетин на Министерството на отбраната на Обединеното кралство, резюме от който е публикуван в социалната мрежа Х.

Припомня се, че на 20 март министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу обяви, че през настоящата година ще бъдат сформирани две нови армии от 14 дивизии и 16 бригади. Точният тип, местоположение и състав на тези части засега остава неуточнен, но най-вероятно е комбинация от механизирани, бронирани, артилерийски и логистични части.

"Напълно възможно е тези нови формирования да са свързани с предишните съобщения за създаване на нови части и планираното увеличаване на броя на бригадите в дивизиите“, се казва в доклада на британското разузнаване.

Вероятно е тези звена да бъдат достатъчно окомплектовани, като се имат предвид предишните успешни усилия на Руската федерация за набиране на военни.

"Въпреки това, като се има предвид ограниченото обучение в Руската федерация, широкото използване на остаряло оборудване и проблеми с инфраструктурата, е вероятно тези части да се сблъскат с подобни проблеми с ресурсите“, подчертават военните на Лондон.