Канадски самолет е засякъл подводни шумове в Северния Атлантик в търсене на туристическа подводница, изчезнала по време на пътуване до останките на "Титаник", е съобщила бреговата охрана на САЩ, съобщи Reuters.

Откритието е накарало екипите за търсене да преместят своите операции за подводно роботизирано търсене "в опит да проучат произхода на шумовете", е заявила бреговата охрана в съобщение в Twitter.

CNN и Rolling Stone съобщиха, че във вътрешне съобщение на Департамента за вътрешната сигурност на САЩ се посочва, че канадски самолет е уловил "пукащи звуци“, чути на интервали от 30 минути.

"Удрянето все още се чуваше“ четири часа след първоначалното засичане, когато в района е разгърнат допълнителен сонар, се посочва в докладите.

CNN също съобщи за въ news pic 2
©
трешна актуализация, изпратена във вторник вечерта, която предполага, че са уловени повече звуци.

"Беше чута допълнителна акустична обратна връзка, която ще помогне при векторизирането на повърхностните активи и също така показва продължаваща надежда за оцелелите“.

Час след съобщенията в медиите бреговата охрана на САЩ потвърди, че канадски самолет за издирване е уловил "подводни шумове".