Какви части и колко сили е съсредоточила Русия, за да щурмува Часов Яр, разказа в ефира на "Суспильне“ Назар Волошин, представител на оперативно-стратегическата групировка на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) "Хортица“, предава УНИАН.

"На участъка при Часов Яр срещу нас воюват руски десантчици от 217-и парашутно-десантен полк на 98-а въздушно-десантна дивизия на Русия (гвардейци). Това е някъде между 20-25 хиляди руски военни, които се опитват да щурмуват Часов Яр и околните населени места в близост до него“, заяви Волошин.

Той отбеляза, че обстановката около града е сложна, но контролируема.

"Руската армия не се отказва от опитите си да превземе града, независимо от загубите както в жива сила, така и в техника. В града няма вражеска руска армия. Сега градът е наш. Ситуацията около града е сложна, но контролируема, нашите защитници получават подкрепления и се стабилизират", подчерта Волошин.

По думите му, Руската федерация постоянно, както е планирано, щурмува украинските позиции, но не се закрепва и се оттегля.

"Те извършват щурм, без да осигурят позиции, щурмуват и се връщат, противникът прави разузнаване, пресмята къде може да има слабо място, къде да удари“, обясни той, като отбеляза още, че в отговор ВСУ нанасят съкрушителни удари.