САЩ ще искат от Германия да се откаже от реализацията на "Северен поток 2“ в случай на руска агресия срещу Украйна, съобщава във вторник Blomberg, позовавайки се на свои източници.

Путин и Байдън водят преговори във вторник чрез видеовръзка. Те ще обсъдят напрежението около Украйна, придвижването на НАТО към границите на Руската федерация и инициативата на руския лидер за гаранции за сигурност.

В навечерието на преговорите телевизионната компания CNN публикува информация, че официални лица в Съединените щати обмислят възможността за налагане на ограничения срещу Русия във връзка със ситуацията около Украйна. Според нейни източници новите санкции може да се отнасят за членовете на най-близкото обкръжение на Путин, руските производители на енергия, както и да предвиждат евентуално изключване на страната от SWIFT, международна междубанкова система за прехвърляне на информация и извършване на плащания.

Говорителят на руския лидер, коментирайки появата на подобни съобщения, ги нарече продължение на информационната истерия, която се наблюдава през последните дни в западните медии.,

Превод и редакция: Иван Христов