Bloomberg публикува обширен материал, в който разкрива проблемите при разработването на Apple Car и как изглежда прототипът на автомобила.

Електромобилът на Apple е замислен като бял миниван с извити ръбове, стъклен панорамен покрив, плъзгащи се врати и бели гуми. Миниванът е подходящ за комфортно пътуване на четирима души и е вдъхновен от класическия микробус Volkswagen.

Планираше се колата да се появи на пазара преди 2030 година. Тя трябваше да бъде оборудвана с огромен телевизор, високоговорители и автоматично затъмняващи се стъкла. Седалките са били замислени в тези като в частните самолети - с удобни подложки за краката.

Първоначално Apple планирала да придобие Tesla, за да използва готовата база от електрическите им автомобили. По-късно обаче плановете се променят и компанията започва да преговаря за партньорства или сливания с Mercedes-Benz, BMW, Ford и други автомобилни производители. В крайна сметка обаче компанията се отказала от сделките – отчасти, защото била уверена във възможността да постигне сама целта си.

По-късно компанията взела решение да отмени проекта поради "нерешителност“.