Най-малко 963 000 души са се включили в протестите срещу предложената от френското правителство пенсионна реформа, съобщава телевизионният канал BFM TV, позовавайки се на данни от Министерството на вътрешните работи в Париж. Уточнява се, демонстрации са били организирани в цялата страна.

В Париж на четвъртия ден от протеста броят на участниците е бил 93 000 души – рекордно висок спрямо предходните акции. В петък по официални данни по улиците на столицата на Франция са излезли 57 000 души. В цялата страна властите преброиха 757 хиляди участници в демонстрациите.

Според оценките на Генералната конфедерация на профсъюзите на труда в демонстрациите в Париж са участвали 500 хиляди души, а в цялата страна - 2,5 милиона души. От "Националния съюз на студентите на Франция" отчетоха участието в протестите на 120 хиляди младежи, от които 15 хиляди – в Париж.

Заради големия поток от демонстранти в Париж служителите на реда решиха да отворят втори допълнителен маршрут за движение на протестиращите. Присъединилите се към тях анархисти са организирали вандалски прояви, които на места са прераснали в сблъсъци със силите за сигурност. Полицията е използвала сълзотворен газ, за ​​да ги разпръсне. Задържани са 8 души.

В събота демонстрации се проведоха в повече от 240 града, включително Марсилия, Лион и Тулуза. В Рен служителите на реда няколко пъти са използвали сълзотворен газ и водни оръдия, за да разпръснат "агресивни лица“.

Около 10 хиляди полицаи и жандармеристи бяха мобилизирани в цялата страна за осигуряване на сигурността, от които 4,5 хиляди - в столицата.