Михаил Касянов, който беше министър-председател на Русия от 2000 до 2004 г., смята, че руският президент Владимир Путин няма двойници, които да се показват на публични събития, заснети от камерите, пише УНИАН.

Лицето на руския лидер се променя на кадрите поради "медицински компоненти“, казва бившият служител по време на интервю с журналиста Дмитрий Гордон. "Не вярвам (в двойниците на Путин). По мое време... като цяло никога не е имало такава мисъл, не е имало такива разговори. Начинът, по който днес се опитват да ни обяснят, между другото, че съществуват.Смятам, че това не е вярно“, казва събеседникът.

Според Касянов, "разбира се, може би някъде в бъдеще ще мине някой човек и ще каже, че това е Путин, това може да се случи“. "Но за провеждане на разговори и директно видео - разбира се - това не. Виждам, че това е Путин. Да, лицето му се променя в зависимост от някои ... медицински компоненти, аз не съм експерт в тази област...", сподели той.

Редица коментатори многократно съобщават, че истинският Владимир Путин седи в бункер, а неговият двойник посещава различни събития. Полковникът от запаса на украинските въоръжени сили, военен експерт Олег Жданов заяви, че никой не знае къде е истинският Путин. Анонимният канал в Telegram Генерал СВР, който твърди, че има източници в Кремъл, дори твърди, че руският лидер вече е мъртъв, а да управлява е поставен негов двойник от кръг в руския политически елит начело със секретаря на Съвета за сигурност на Кремъл Николай Патрушев.

Прессекретарят на Путин Дмитрий Песков твърди, че руският лидер не седи в бункер и не използва услугите на двойници. Според него той е "мегаактивен“ и "може само да се завижда на енергията му“.