Бивш лидер на банда е обвинен в убийството на Тупак Шакур в Лас Вегас през 1996 година,  предава ВВС, като се позовава на думите на прокурора Марк Ди Джакомо пред съда в американския щат Невада.

Дуейн "Кефе Ди“ Дейвис бе обвинен от голямо жури в Невада. "Презумпцията е, че той е отговорен за убийството на Тупак Шакур и ще бъде признат за виновен в убийство с използване на смъртоносно оръжие“, цитират думите му местните медии, на които се позовава ВВС.

На пресконференция правоохранителните органи потвърдиха, че срещу Дуейн Дейвис е повдигнато обвинение за убийството на рапъра. "27 години Тупак Шакур чакаше справедливост“, отбеляза главният полицай пред медиите, като допълни: "Мина толкова време, че бивш детектив, отговарящ за случая, се пенсионира“.

"Забавеното правосъдие е отказано правосъдие“ е цитат, който използвахме често в продължение на много години, но не и в този случай. Днес ще бъде раздадено правосъдие за убийството на Тупак Шакур“, обяви на свой ред окръжният прокурор Стив Улфсън.

По думите му Дейвис ще се яви пред съда през следващите няколко дни.

"След като работихме месеци по случая, решихме, че има достатъчно доказателства, които да оправдаят това наказателно обвинение“, добави той.

"Тупак Шакур е музикална легенда и както тази общност, така и целият свят искат справедливост. Днес направихме тази първа стъпка към нея“.

Случаят с убийството на Тупак бе разглеждан многократно - но едва през 2018 година се появи нова информация, която даде тласък на разследващите.

На пресконференцията бе споменато за "собствени признания“ на Дуейн Дейвис, съгласно която той е бил в превозното средство, от което е стреляно срещу рапъра.

Дейвис се появи в множество телевизионни канали и написа мемоари, в които описва преживяното в деня, в който Шакур почина.