През март Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са унищожили рекодно количество руска техника на фронта – 1500 единици. Това обяви бившият командир от батальона "Айдар“ Евгений Дикий в интервю за Radio NV.

"Това е просто заради увеличаването на броя на FPV дронове. По-голямата част от автомобилните превозни средства са удряни от нашите дронове. И всъщност всичко е много просто. Сега имаме достатъчно дронове не само за бронирани превозни средства, но и за обикновени колесни превозни средства. Освен това, почти всички видове наши FPV дронове са подходящи за удари по всякакви колесни превозни средства, включително много малки“, обясни Дикий.

Според експерта само дронове с доста сериозна бойна глава са подходящи за унищожаване на танк, докато дори БпЛА с ръчна граната или всякакви други малки взривни устройства са подходящи за автомобил.

"Достигнахме такава плътност на дронове и оператори на дронове на фронта, че става много опасно за нашествениците да шофират близо до фронта и трябва да преминат към пешеходен транспорт в най-близката зона до линията на съприкосновение“, похвали се Дикий.

В същото време самите руснаци имат проблеми с бронираната техника, допълни ветеранът.