Руската армия продължава да щурмува Волчанск, настъпвайки в северната част на града. Постройките в покрайнините до улица Короленко в момента са под устойчив контрол на въоръжените сили на Руската федерация, пише "Рибар“.

Според информацията на Telegram канала, на юг, близо до кръстовището на улиците Гогол и Лермонтов, се водят битки. Подразделенията на 80 одшбр дшв на Украйна се опита да контраатакуват, но не успяват да отблъснат руските въоръжени сили.

В същото време в квартала с високи сгради в квадрата на улиците Короленко - Соборная - Колоколцева - Олеся Досвитни продължава присъствието на части на ВСУ. Не спират артилерийските и въздушни удари по сградита, заети от ВСУ.

Територията на града на запад от улица Соборная до улица Юрий Гагарин остава под контрола на руските въоръжени сили. Освен това руските щурмови самолети са извършили разузнаване в района на моста на улица "Привокзалная“, но не са успели да преминат към отсрещния бряг поради атаки на безпилотни самолети на украинските въоръжени сили.

Територията на Волчанското районно управление на вътрешните работи също премина под контрола на руските войски. Украинските формирования са я атакували няколко пъти, но информация за контраатаки в тази зона няма.

Улиците "Металистов“ и "Заречная“ остават под контрола на ВСУ, както се вижда от кадри от обективен контрол на въздушните удари на руските въоръжени сили в този район. Украинците не само прехвърлят пехота през повредения Гуркановски мост, но и се опитват да оборудват понтонни преходи.

Преди два дни бронирана група от Въоръжените сили на Украйна е била ударена на прелеза заедно с понтона, техниката е унищожена, пише "Рибар“. Въпреки това пехотата, макар и частично, стига до сградите на север от мястото.

В мрежата се разпространява много противоречива информация за Волчанския агрегатен завод, въпреки че все още няма актуални кадри от обективен контрол с удари в индустриалната зона.

В същото време, според една информация, заводът е под пълен контрол на руските въоръжени сили, а според друга служи като транзитен пункт за ВСУ. Затова все още е рано да се правят окончателни изводи за контрол върху територията на завода.

Украинската армя не спира да прехвърля резерви към Волчанск и околностите, което естествено забавя настъплението на руските въоръжени сили. В града вече са дислоцирани подразделения на 57-а пехотна бригада и 71-ва пехотна бригада. До 25 май също се очаква пристигането на 14 батальона с обща численост до осем хиляди души, включително четири батальона от 82-ра въздушнодесантна бригада, четири батальона от 31-ва механизирана бригада, четири от 1-ви полк на специалните сили и два пого гпс батальони.

Telegram каналът отбелязва, че руснаците успяват да поразят част от целите си още преди влизането в бой. Южната част на града е обект на систематични въздушни удари, включително с ОДАБ-1500, а горите на запад са обработвани с РСЗО. Но все пак пристигат подкрепления, които забавят атаката, в същото време това означава, че ВСУ оголва други направления на фронта.