Командването на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в Бахмут е започнало частичен отвод на силите от града по черните пътища между Хромово и Красное, след като последният останал път за снабдяване от Хромово към Часов Яр е поставен под пълен огневи контрол на руските подразделения, пише в последната си сводка за събитията на най-горещата точка от руско-украинската война "Рибар“.

Съгласно информацията на Telegram-канала, в Бахмут и околностите му продължават ожесточени боеве. Щурмови отряди на ЧВК "Вагнер" с подкрепата на редовната армия на въоръжените сили на РФ пробиват отбраната на украинската групировка.

През последното денонощие е установен контрол над 20 опорни точки на ВСУ в различни райони. "Вагнеровците“ напредват по направленията към Богдановка, Хромово, в районите на Илиновка, Собачевка и Будьоновка.

Според руски военни кореспонденти, през нощта срещу 4-ти март при опит за изтегляне от Красное са унищожени две групи от различни формирования на ВСУ.

Сега украинското командване на силите на 93-та механизирана от ВСУ, с подкрепата на отрядите на ССО на Украйна, по участъците на маршрутите за Часов Яр и Константиновка, провежда контраатаки за задържане на "вагнеровците“ и за да спечели време.

Според данните на "Рибар“, ВСУ вече изтеглят сили от централните и западните райони на Бахмут. В момента най-боеспособните формирования се изтеглят от зоната на бойните действия.

В същото време отделни части  на ВСУ оказват съпротива и извършват бойни излети, създавайки коридор за изтегляне на войските под ударите на артилерията и авиацията на руските войски.

Тези усилия имат за цел само да спечелят време и да забавят максимално руските части. Битката за Бахмут е близо до своя край.

На видеото: Как и по какви пътища става изтеглянето на живата сила на ВСУ от Бахмут.