Билбордове, възхваляващи полската подкрепа за военните усилия, бяха поставени в Киев преди годишнината от посещението им в украинската столица, съобщава Sky News.

Полският премиер Матеуш Моравецки и лидерът на управляващата партия "Право и справедливост" Ярослав Качински бяха сред първите чуждестранни политици, посетили Украйна след началото на руската инвазия.

На посещението им на 15 март 2022 г. към тях се присъединиха чешкият министър-председател Петър Фиала и тогавашният словенски премиер Янез Янша.

Говорейки пред Associated Press, жителите на Киев подчертаха, че са благодарни за демонстрацията на подкрепа от съседна Полша и други страни от Европейския съюз.

"Изненадани сме от подкрепата, която Полша ни оказва още от първия ден на войната. Тя поема инициативата от страна на ЕС по отношение на насърчаването на помощта за Украйна“, отбеляза Николай Шинкевич, добавяйки "Така че сме много благодарни на всички поляци, а също и на тяхното ръководство и на страните, които поемат отговорност.“