Президентът на САЩ Джо Байдън ще посети Египет, Камбоджа и Индонезия през ноември и ще присъства на срещата на върха на Групата на двадесетте (Г-20) в Бали. Това се казва в изявление на прессекретаря на Белия дом Карин Жан-Пиер, разпространено в петък, предава ТАСС.

Както следва от документа, на 11 ноември Байдън ще участва в 27-ата Конференция на страните по Рамковата конвенция на ООН за изменението на климата (COP27), която ще се проведе в Шарм ел Шейх. Американският лидер на това събитие ще се съсредоточи върху необходимостта от предприемане на действия в областта на борбата с изменението на климата.

Байдън ще посети Бали на 13-16 ноември. Той ще присъства на срещата на Г-20. Лидерът на САЩ на този форум в Индонезия "ще работи с партньорите от Г-20 за справяне с ключови въпроси като изменението на климата“ и проблемите, свързани с "енергийната и продоволствената сигурност“. Байдън ще обърне внимание и на други въпроси, свързани с "икономическото възстановяване на света“.

В изявлението се пояснява, че вицепрезидентът на САЩ Камала Харис ще присъства на Форума за азиатско-тихоокеанско икономическо сътрудничество в Банкок на 18-19 ноември. След това тя ще посети Манила (Филипините).