Президентът на САЩ Джо Байдън е обект на подигравки в интернет, след като изглежда така,  сякаш се е "изгубил на сцената" след речта, която произнесе за подновяване на инициати за борба с рака, съобщава Sky News.

Байдън говори в понеделник в президентската библиотека и музей "Джон Ф. Кенеди" в Бостън. Речта беше произнесена по повод 60-годишнината от известната реч на бившия президент на САЩ Джон Ф. Кенеди "Moonshot", в която той очерта целта да се качи човек на Луната. Президентът Байдън обсъди смелата си визия за още един американски "лунен удар" - "да се сложи край на рака, какъвто го познаваме".

В края на речта си Байдън благодари на аудиторията за вниманието, отдалечи се от подиума, обърна се и искаше да си тръгне, но спря и започна да се оглежда объркано. След това държавният глава извика на сцената своите помощници и като се обърна с гръб към публиката, попита къде да отиде по-нататък и си тръгна едва след указание, придружен от своите помощници.

Байдън, който тази година навършва 80 години, се превърна в най-възрастния американски президент в историята, а критиците редовно го обвиняват в пробеми с ума, като се позовават на чести гафове и моменти, в които губи хода на мисълта си.