Гласоподавателите от щата Луизиана учасваха в първичните президентски избори в САЩ на 23 март. Настоящият президент Джо Байдън си осигурил делегатите, необходими за номинацията на демократите, а предишният президент Доналд Тръмп делегатите, необходими за номинацията на републиканците, предаде NBC News.

Доналд Тръмп получава 89,9 % от гласовете в Луизиана, а Джо Байдън води с 86,1 %. Отбелязва се, че и Джо Байдън, и Доналд Тръмп вече са си гарантирали номинацията за участие в президентските избори.

Президентските избори в САЩ са насрочени за 5 ноември 2024 г. Според прогнозите основният кандидат от демократите ще бъде настоящият американски президент Джо Байдън. Освен Доналд Тръмп в надпреварата за републиканците участва и бившият посланик на САЩ в ООН Ники Хейли, която оттегли кандидатурата си от надпреварата в началото на март, но участва в гласуването на първичните избори в Луизиана.

От NBC News допълват, че гласовете в момента се преброяват и посочените данни са приблизителни и те могат да се променят при окончателното преброяване.