Майорът от въоръжените сили на Украйна, заместник-командирът на Трета десантно-щурмова бригада Максим Жорин сподели мнението си дали затягането на глобите за нарушаване на правилата за военна регистрация ще работи за хората, които не искат да се регистрират на отчет във военните комисии, предава УНИАН.

Той намира за странно, че хората трябва да бъдат мотивирани да защитават родината си. "Смятам, че те трябва да са задължителни – тези глоби трябва да са по-строги“, подчерта  той в ефира на информационния телемаратон.

Според Жорин мотивацията бива два вида - положителна и отрицателна. "Положително е, когато човек стига до това от добро разбиране, че той разбира колко важно е това. Това ще включва обучение, като се започне от цивилното население. Този комплекс ще даде на човек всички отговори за това къде и как ще се обучава, как ще изглежда службата му. Тоест борбата със страховете и въпросите на човека“, обясни той.

За отрицателна мотивация смята наказанието и отговорността. "Резултатът ще бъде постигнат само ако работим комплексно. Само глобите няма да решат нищо. Това е моето мнение“, подчерта Жорин.