"Щурмовата армейска авиация на Южния военен окръг (ЮВО) е нанесла удар в района на селищата Веселе и Бахмут, поразена е живата сила на противника", съобщи началникът на пресцентъра на групата "Юг" Вадим Астафиев, цитиран от ТАСС.

"Силите на ударната армейска авиация на Южния военен окръг нанесоха поражение на живата сила на подразделенията на Въоръжените сили на Украйна в районите на населените места Веселе и Бахмут".

Според началника на пресцентъра самолетите на групата войски "Юг" са атакували разузнавателния команден пункт и склад с боеприпаси на 81-ва механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна в района на Серебрянка в Донецк.

"Разчетът на реактивната система за залпов огън "Торнадо-С“ от групировката "Юг“ унищожи струпването на жива сила и военна техника на противника в района на село Александровка. Също в това направление бяха нанесени ракетни удари в пунктовете за временно дислокиране на 50-та и 30-та бригади на Въоръжените сили на Украйна в населените места Дружковка и Часов Яр“, е добавил той.