В разположената на границата с Украйна Брянска област в Русия е извършена атака с безпилотен летателен апарат, насочена срещу петролно депо на "Роснефт“. Съответното потвърди губернаторът на областа Александър Богомаз, като уточни, че инцидентът се е случил в град Клинци, съобщава вестник "Коммерсант“.

"В резултат на падането на боеприпаси бетонната основа и резервоарът за съхранение на нефтопродукти бяха частично повредени“, написа Богомаз в канала си в Telegram. За атаката, при която няма пострадали, той обвини украинците.

По-рано Богомаз съобщи за атака с дрон срещу административна сграда в град Стародуб, на 60 километра от руско-украинската граница. Ден преди това представител на "Транснефт“ заяви, че е направен опит за извършване на "терористичен акт“ срещу нефтопровода "Дружба“ на товарната станция в Брянск.

Град Клинци, който е на около 50 км от границата с Украйна, според информация от канала на губернатора, е бил обстрелван веднъж тази година, на 21 април. Тогава украински дрон падна върху жилищна сграда.

В сутрешните часове на деня бе съобщено и за паднал дрон с камера в Крим.