Артилерийските части на руската група войски Запад са поразили над 230 обекта на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), включително пунктове за временна дислокация, опорни пунктове на взводове и артилерийски позиции. Това съобщи пред ТАСС ръководителят на пресцентъра на групировката Иван Бигма.

"Подразделенията на група войски "Запад“ сили продължават да изпълняват бойни задачи на Купянското направление. Мотострелковите подразделения във взаимодействие с артилерията отблъснаха шест контраатаки на щурмови групи от 57-ма мотострелкова бригада на украинските въоръжени сили в района на ​​Лиманско езеро. Артилерийските подразделения на групата нанесоха огнево поражение на над 230 обекта, включително пунктове за временна дислокация, опорни пунктове на взводове, артилерийски позиции, съсредоточаване на жива сила и техника на украинските въоръжени сили“, заяви Бигма.

По думите му, по време на контрабатарейния бой екипажът на самоходната гаубица Мста-С под командването на командира на оръдието младши сержант Владимир Казначеев е унищожил самоходна артилерийска установка "Гвоздика“ в района на Волчий тракт. "Средствата на противовъздушната отбрана на групировката в района на Червонопоповка унищожиха безпилотен летателен апарат "Лелека-100". Загубите на противника на Купянско направление възлизат на до 40 военнослужещи, артилерийско оръдие, 2 минохвъргачни екипажа и един безпилотен летателен апарат", добави Бигма.