Издирваният по разследване на жестокото двойно убийство в Северна Македония Люпчо Палевски е бил арестуван в Турция във вторник вечерта, предава AFP.

Палевски, срещу когото властите в Скопие издадоха международна заповед за арест, е заподозрян като подбудител и автор на убийството на 14-годишно момиче и 74-годишен мъж в град Велес. Телата им бяха намерени в неделя, припомня агенцията.

Според полицията Палевски е арестуван в турския град Балъкесир (северозападната част на страната), където е пристигнал през Сърбия и България.

"Колегите в Турция ме информираха, че инициаторът, организаторът, главният координатор и прекият автор (на двойното престъпление) е задържан на тяхна територия“, обяви министърът на вътрешните работи на Северна Македония Оливер Спасовски на пресконференция.

За да се увери, че арестуваният в Турция е Люпчо Палевски и да получи официално потвърждение от Интерпол, Министерството на вътрешните работи на Северна Македония е поискало и е получило снимки от турската полиция, съобщи на свой ред скопското електронно издание "Фактор“.

По думите на Спасовки с помощта на кадрите е установено, че е арестуван главният заподозрян за убийството на 14-годишната Ваня.

Според полицията четирима души са замесени в престъплението, включително бащата на момичето.

Палевски, публична фигура, също е бивш бизнесмен и собственик на медии, участвал в проруски дейности през последните години, твърди медията.

Според разследването убитият е дължал пари на един от заподозрените и е съпътстваща жертва, тъй като колата му е използвана за отвличането на младата жена.

По-късно колата е намерена овъглена близо до мястото, където е открито тялото на тийнейджърката.