Европейският съюз трябва да посочи ясен път към членство за държавите от Западните Балкани. Това подчерта евродепутатът от квотата на "ВМРО-БНД“ Ангел Джамбазки при откриването на Конференцията "Западни Балкани“, която се провежда в Националния дворец на културата в София, предаде специалният коренспондент на ИА "Фокус“ Иван Христов.

Джамбазки подчерта, че Западните Балкани са неразделна част от Европа. По думите му Сърбия и Република Северна Македония трябва да изминат още от пътя на реформите, за да се присъединят към Общността. Същевременно той повтори, че ЕС трябва да очертае ясно пътя им към пълноправно членство.

"Европейският съюз трябва да представи ясен път за присъединяване, който да послужи като положителен стимул за реформи и промени. Може да бъдат посочени много такива реформи, завършени и проведени последователно. Пример за положителна посока е Косово“, подчерта Джамбазки.

По отношение на Косово Джамбазки допълни още, че страната е най-прозападната на Балканите и вероятно в Европа като цяло.