Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич пристигна в Северна Митровица, където голям брой граждани на града и гости от цяло Косово се бяха събрали, за да я посрещнат, съобщава белградската "Политика“.

Визитата на Ана Бърнабич започна с обиколка на Мултимедийния център в Косовска Митровица, където тя беше посрещната от кмета Милан Радоевич, представителите на Сръбска листа Горан Ракич и Игор Симич, както и голям брой събрали се граждани със сръбски знамена и транспаранти на поддържа.

 

"За мен е голямо удоволствие и голяма чест да съм в Косово, искам от тук, от Косово и Метохия, да изпратя ясно послание, послание за мир, стабилност и толерантност и посланието на президента на Сърбия, Александър Вучич, че винаги ще бъдем с нашия народ в Косово“, заяви Ана Бърнабич, обръщайки се към множеството пред сградата на Мултимедийния център в Косовска Митровица.

Премиерът посочи, че това е изключително труден и сложен момент за косовските сърби, но е доволна, че въпреки "провокациите“ мирът е запазен.

"Интересите на Сърбия са мир и стабилност“, подчерта Ана Бърнабич.

По думите й, през последните няколко години Белград е инвестирал повече в Косово, отколкото през последните 40 години.

"Държавата е в услуга на своите граждани и всичко, което направихме в Централна Сърбия, искаме да направим и да помогнем на сърбите от Косово“, отбеляза тя.